MIC MENGEŠ d.o.o., Levčeva 16, 1234 Mengeš  

 tel +386 (0)1 729 13 82            GSM +386 (0)41 769 544            E-MAIL  nikola.krstic@micmenges.com

 

 

 

Ena kapsula vsebuje:                         PDV/RDA

Ubikinon Q10                30 mg               ni podatka

Vitamin C                      25 mg                 31%

 

Sestavine:

Palmino olje (polnilo), želatina (kapsula), glicerol (vlažilno sredstvo), ubikinon Q10 (aktivna učinkovina), amonijev karamel (barvilo), l-askorbinska kislina (aktivna učinkovina), prečiščena voda (vlažilno sredstvo), silicijev dioksid (sredstvo za zgostitev), titanov dioksid (barvilo)

 

Splošna informacija

Q10 je izjemno pomembna spojina v človeškem telesu. Je sproščevalec energije iz hrane in sodeluje pri nastajanju 95% vse energije v organizmu. Vendar se njegova količina z leti spreminja, tako da ga je največ okrog 22., 23. leta starosti, nato pa začne upadati. V štiridesetih letih ga je v srcu za tretjino manj, v drugih organih je zmanjšanje podobno, tako da ga je v tretjem življenjskem obdobju že zelo malo. S tem nastopi osnovni problem. Vse, kar človek počne in se v njem dogaja, potrebuje energijo. Ko je te čedalje manj in manj, vse začne pešati. Pešajo telesne in duševne moči, slabše je splošno

počutje, spanje je rahlo, manjša je odpornost proti boleznim, popušča delovanje srca, pojavi se izgubljanje spolne sle in spolne moči in še drugi znaki staranja (vid, kožne gube, pešanje spomina itd.).

 

 

Zmanjšanje količine Q10 v različnih organih od 20. do 80. Leta

 

 

 

Nova energija se porazdeli po vsem telesu, zato pravimo:

 

 

 

Kako deluje Q10

Razlaga je kratka in jasna. Vsi vemo, kako tleči premog zažari in oddaja veliko več toplote z manj dima in pepela, ko vanj zapihamo s strujo zraka. Zaradi dotoka večje količine kisika dobimo zgorevanje z večjim energetskim izkoristkom.

 

Enako dogajanje poznamo tudi pri človeku, le da so stvari druge.

Kar pri nas izgoreva v energijo in v življenjsko moč, je hrana (v glavnem ogljikovi hidrati in maščobe), tisto, kar zgorevanje pospešuje in deluje kot kisik pri gorečem premogu, pa je ubikinon Q10. Če ga je manj, je zgorevanje slabše in zato je v telesu manj tudi energije in življenjske moči.

 

 

Za tiste, ki rabijo več življenjske moči

Bio-Qinon je dobrodošel že v srednjih letih in tretjem življenjskem obdobju. Prav tako je nova energija dobrodošla pri sleherni bolezni: akutni, subakutni ali kronični. Nekaterim je dodatna energija nujna zaradi dejavnosti oziroma poklica, to so na primer poslovni ljudje in športniki, posebej na primer tisti, ki morajo delati ponoči in/ali na prostem ne glede na vremenske razmere.

 

Ubikinon Q10 in holesterol

Ubikinon Q10 in holesterol imata isto biokemijsko pot nastanka v jetrih.

Tako zdravila, ki zavirajo sintezo holesterola, zavirajo tudi sintezo

ubikinona Q10 in zato pride do njegovega pomanjkanja v telesu.

 

Pri jemanju Bio-Qinona za učinkovino Q10 ne poznamo kontraindikacij, stranskih učinkov ter interakcij s katerimkoli zdravilom.

 

GLOBALNO VODILNI Q10

V več kot 16 mednarodnih primerjalnih študijah je dokazano, da se pri

Bio-Qinonu vsrka v kri največ Q10. V primerjavi je raven Q10 v krvi višja po indeksu 150, kar pomeni, da ga prejmemo za polovico več. Temu primerno se poveča tudi življenjska moč.

 

Navodilo

Priporočena je 1 kapsula na dan. Jemati med obrokom ali takoj po njem. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter za zdrav način življenja.

 

Pakiranje

Bio-Qinon Q10 z vit. C je v škatlicah po 30 in 60 kapsul.

 

Pogoji shranjevanja

Na sobni temperaturi, zaščiteno pred direktno sončno svetlobo.

Shranjevati nedosegljivo otrokom!

 

Uvoznik in distributer MIC Mengeš d.o.o.,

Levčeva 16, 1234 Mengeš, tel.: 01-729-1382

FAX: 01-729-1380, tel. tajnica: 01-723-70-08

Proizvajalec: Pharma Nord ApS, Danska.

www.micmenges.com   www.pharmanord.com

e-mail: nikola.krstic@micmenges.com  GSM: 041-769-544

 

 

NAZAJ