MIC MENGEŠ d.o.o., Levčeva 16, 1234 Mengeš

 tel +386 (0)1 729 13 82            GSM +386 (0)41 769 544            E-MAIL  nikola.krstic@micmenges.com

 

 

Elektronske novice št. 9

1.4.2014

 

Spoštovani, pred vami je deveta številka elektronskih novic. Namenili smo jo aktualnemu vprašanju o zdravilu glukozamin.

Monoterapija z zdravilom Glukozamin Pharma Nord kapsule

Spoštovani,

Ponavljajo se komentarji, ki zmanjšujejo dejansko učinkovanje glukozamina pri zdravljenju obrabe hrustanca. Bolnikom je treba zato smiselno ponavljati, da je pri glukozaminih, ki so registrirani kot zdravila, zdravljenje znanstveno in praktično dokazano. Svojo zmogljivost že leta in leta uspešno dokazujejo in zato je treba biti pri izbiri zdravila glukozamin pozoren, previden in se prepričati, da gre za zdravilo, o katerem govorimo. Glukozamin Pharma Nord kapsule so takšno zdravilo. Pojavljajo se tudi vprašanja, kako je z nekaterimi drugimi snovmi, ki se jim prisoja lastnost zdravljenja.

Res je, da se pojavljajo nekorektni komentarji o glukozaminu, ki želijo med ljudmi ustvariti vtis, da to zdravilo ne deluje. Dejansko pa drži, da je to edino zdravilo, ki popravlja obrabljeni hrustanec v sklepih. Ta dejstva so že več kot desetletje nedvoumno dokazana z najbolj verodostojnimi študijami, ki so objavljene v vodilnih svetovnih revijah. Tako so ta dejstva potrdili v letih 2005, 2007 in prav pred kratkim še leta 2012.

Potem pa so se pojavile reklamne akcije, ki poudarjajo nekatere snovi, ki naj bi tudi zdravile obrabo hrustanca. Tudi te zadeve so že raziskane. Govor je o snoveh, kot so hialuronska kislina, hondroitin, proteoglikani, kolagen in tako dalje. Ugotovljeno je, da hrustančno tkivo nastaja iz glukozamina. Vsakdo tvori svoj glukozamin. To pomeni in to želimo spet poudariti, da se v nasprotju s še vedno razširjenim mnenjem hrustanec celo življenje obnavlja. Po domače povedano – hrustanec se veš čas troši in ves čas tudi nastaja. Zato ponavljamo: hrustanec v človeškem telesu se celo življenje tvori iz glukozamina! Za zdrav in čvrst hrustanec je GLUKOZAMIN NAJBOLJ POMEMBEN! Glukozamin je snov, brez katere hrustanca ni.

Nastanek hrustanca iz glukozamina pa ni direkten. To se zgodi v tako imenovani mrežni reakciji, v kateri nastopajo številni vmesni produkti. Ti produkti so tisti, ki smo jih naštevali prej hialuronska kislina, hondroitin, proteoglikani, kolagen in tako dalje. Iz tega sledi da glukozamin sproži tvorbo prej naštetih vmesnih produktov. Za zdravljenje obrabe hrustanca je dejansko dovolj samo glukozamin.

Lep dan in na svidenje iz MIC Mengeš!

 

 

 

 
 

 

NAZAJ