MIC MENGEŠ d.o.o., Levčeva 16, 1234 Mengeš

 tel +386 (0)1 729 13 82            GSM +386 (0)41 769 544            E-MAIL  nikola.krstic@micmenges.com

 

 

Elektronske novice št. 4

2.12.2013

 

Spoštovani, pred vami je četrta številka elektronskih novic. Namenili smo jo aktualnemu vprašanju o zdravilu glukozamin.

  

Bio Glukozamin.jpg           Zdravilo »Glukozamin Pharma

 

           Nord« ne vpliva na raven

 

           holesterola v krvi

 

Pred časom so  se pojavile informacije, da glukozamin vpliva na raven holesterola v krvi. Bolniki, ki se že vrsto let uspešno zdravijo z zdravilom Glukozamin Pharma Nord kapsule, so se tako znašli v dvomih, saj so te informacije posredovali tudi nekateri zdravstveni delavci. Imamo podatke, da so nekateri zaradi tega celo prekinili svoje zdravljenje in tako škodovali svojim obrabljenim sklepom. Obraba hrustanca je namreč kronična bolezen, ki potrebuje redno in trajno zdravljenje z glukozaminom.

 

Pomislek, da se zaradi jemanja zdravila Glukozamin Pharma Nord kapsule poveča holesterol v krvi, ni  potreben, saj v Povzetku temeljnih značilnosti zdravila v poglavju 4.8 Neželeni učinki izrecno piše, da hiperholesterolemija pri zdravilu »Glukozamin Pharma Nord » kapsule ni bila ugotovljena. Zdravilo Glukozamin Pharma Nord v dnevnem odmerku 1527 mg glukozaminovega sulfata je prav tako varno za srčne bolnike, saj obstaja tudi študija,  da glukozaminov sulfat ne povečuje niti ravni holesterola niti trigliceridov.

 

 

Prisrčen pozdrav in na svidenje iz MIC Mengeš!
 
 

 

NAZAJ