MIC MENGEŠ d.o.o., Levčeva 16, 1234 Mengeš

 tel +386 (0)1 729 13 82            GSM +386 (0)41 769 544            E-MAIL  nikola.krstic@micmenges.com

 

 

Elektronske novice št.2

3.6.2013

 

 

Spoštovani, pred vami je druga številka elektronskih novic. Namenili smo jo aktualnim vprašanjem.

 

Prehranska dopolnila so primerna

za vse: za zdrave in za bolne

 

Prehranska dopolnila so med nami že več desetletij, kar očitno pomeni, da imajo svoj smisel in da jih potrebujemo. Z njimi si hrano izboljšujemo oziroma dopolnjujemo s tistim, kar v njej primanjkuje.

 

V teh dneh smo iz strokovnih virov večkrat slišali, da je prehransko dopolnilo namenjeno zdravim. Ugotovili smo, da se ti komentarji ponavljajo in da pravzaprav niso tako malo razširjeni. Predlagamo kratko presojo, ali je prehransko dopolnilo zanimivo za nekoga, ki zboli. Nedvomno drži dejstvo, da je treba biti pri prehrani bolnikov še posebej pozoren na kvaliteto živil, ki jih uživajo. Menimo, da je to že ponarodela, večtisočletna izkušnja, ki vzdrži strokovno presojo. O tem smo se pogovarjali tudi v Portorožu in v medosebnih razgovorih na koncu ni bilo dileme. Bolnik potrebuje čim boljšo prehrano, da si čim prej opomore. Seveda bo zraven tega jemal tudi zdravila. K vrhunski kakovosti hrane nedvomno prispevajo tudi preverjena in kakovostna prehranska dopolnila s svojm dnevnim vnosom.

Ponovimo zato še enkrat strokovno načelo, ki v mednarodnih krogih nedvoumno velja že več desetletij: PREHRANSKA DOPOLNILA  SO PRIMERNA ZA VSE - ZA ZDRAVE IN ZA BOLNE.

 

Poglejmo še dva konkretna primera.
Bio-Qinon
Tudi za zdravega človeka so življenjska opravila in delo v službi včasih naporni, telo se utrudi in rabi počitek, saj se porabi veliko energije. Ko pa je zraven še bolezen, ki je dodatni in velik porabnik energije, je še toliko bolj razumljivo, da energije in življenjske moči ni dovolj. Zato tudi ležimo in počivamo, ko zbolimo. V takšnih primerih imamo možnost, da si s prehranskim dopolnilom, na primer z Bio-Quinonom, iz zauzžite hrane pridobimo bistveno več energije. Če za to vemo in če tega ne naredimo, nismo ravnali smiselno in preudarno. V primeru bolezni je potemtakem jemanje prehranskega dopolnila, ki nam izboljšuje energijsko bilanco, strokovno na mestu.

 

Bio-Selen+Cink
Podobno navajamo za prehransko dopolnilo Bio-Selen+Cink, za katerega je EFSA objavila, da ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Lahko komentiramo, da s Selenom in Cinkom imunski sistem bolje deluje, da je močnejši. V primeru bolezni je hendikepiran prav naš imunski sistem. Ali ni potem najbolj logično, da si pomagamo s suportom, ki ga omogoča prehransko dopolnilo Bio-Selen+Cink.


Pripominjamo: ne gre za to, da bi zdravili bolezen, ampak za to, da okrepimo svoj imunski sistem. Zdravljenje bolezni ostaja v pristojnosti zdravil.

 

Poleg Bio-Qinona in Bio-Selen+Cinka imamo v MIC Mengeš še več drugih prehranskih dopolnil, ki vam jih predstavljamo v kratkem seznamu:

 

Čisti česen

Bio-Selen+Cink

Bio-Vitamin D3

 

Bio-Kalcij+D3vit

Bio-Qinon Q10 z vit.C

BioAktivni Q10 Uniqinol

 

Bio-Karoten

Bio-Multi

Bio-Feron

 

Bio-Magnezij

Bio-Krom

Bio-Karnitin

 

 

V primeru, da se vaše stranke odločijo za pogovor z nami, predlagamo številki 01 729 13 82 ali 041 769 544 oziroma elektronski naslov micmenges2@gmail. com. Potrudili se bomo po svojih najboljših močeh.


Prisrčen pozdrav in na svidenje iz MIC Mengeš!

 

 

 
 

 

NAZAJ