MIC MENGEŠ d.o.o., Levčeva 16, 1234 Mengeš

 tel +386 (0)1 729 13 82            GSM +386 (0)41 769 544            E-MAIL  nikola.krstic@micmenges.com

 

 

Elektronske novice št. 15

10.2.2015

 

 

PERORALNO JEMANJE ZDRAVILA GLUKOZAMIN PHARMA NORD KAPSULE ZAGOTAVLJA DOSTOP ZDRAVILNE UČINKOVINE V HRUSTANČNO TKIVO

 

Spoštovani!

 

Pred vami so elektronske novice, v katerih pojasnjujemo delovanje zdravila Glukozamin Pharma Nord kapsule.

Vprašanje:

V MIC Mengeš smo prejeli vprašanje, kako deluje zdravilo Glukozamin Pharma Nord kapsule. Razlog za to je bil komentar, češ da glukozamin sploh ne more delovati, ker v hrustancu ni krvnih žil in zato zdravilo glukozamin tja sploh ne more priti. Zdravilo naj bi namreč prišlo v tkiva samo po krvi. Obenem z vprašanjem je sledil tudi komentar spraševalca, da tukaj verjetno nekaj ni v redu, saj nam je gospod zagotavljal, da pri njem zdravilo Glukozamin Pharma Nord že leta in leta preverjeno uspešno deluje. Sam se je v to prepričal tako, da ga je nehal jemati za nekaj časa in se mu je stanje v dveh tednih poslabšalo in spet popravilo nazaj, ko ga je ponovno začel redno uživati.

 

Odgovor:

Tudi sami smo slišali in kar direktno prejeli mnenje (ki ni prišlo iz lekarn oziroma specializiranih trgovin), da zdravilo Glukozamin Pharma Nord ne more delovati, saj v hrustancu ni krvnih žil, ki bi ga tja dovajale s krvjo. Bili smo presenečeni in tudi malo razočarani. Zakaj? Zato, ker vse, kar imamo v telesu, pravzaprav plava v tekočini, ki je med seboj ves čas povezana. Teh tekočin je več vrst: medcelični prostor, sklepna tekočina, likvor, mezga, kri in še kaj bi se našlo. Tisto, kar je najbolj pomembno, poudarjamo še enkrat. Tekočina se v vseh predelih preliva med seboj po sistemu veznih posod. Pravzaprav vse skupaj z manjšo ali večjo intenziteto tudi kroži in zato je sedaj dovolj jasno, da zdravilo glukozamin zagotovo pride tudi do hrustanca, čeprav v njem res ni krvnih žil. Ponavljamo: ZDRAVILO GLUKOZAMIN ZAGOTOVO PRIDE DO HRUSTANCA, POTEM  KO VSAK DAN ZAUŽIJEMO KAPSULE V PREDPISANEM DNEVNEM ODMERKU.

Za lažje razumevanje si pomagajmo s prispodobo iz narave. Ko v njej motrimo gibanje tekočine, vidimo potoke, reke in jezera, ki jih vse skupaj med seboj povezuje podtalnica. V času visokih vodostajev tekočih voda vemo, da se dvigne tudi raven podtalnice. Tako kot v naravi so med seboj povezane tudi vse tekočine v telesu: kri, mezga ali limfa, sklepna tekočina itd. Ta medsebojna povezava omogoča, da se glukozamin po peroralnem jemanju prek krvi znajde tudi v sklepni tekočini. Za te navedbe obstajajo direktne meritve, ki jih poznamo že leta in leta. Ko uživamo zdravilo Glukozamin Pharma Nord kapsule, se poveča količina glukozamina tako v krvi kot tudi v sklepni tekočini, kar pomeni, da je zdravilo prišlo tja, kamor je namenjeno. Obenem to tudi pomeni, da imamo dokaz, da se je s tem začelo zdravljenje, ki ga nekateri zanikajo. Spomnite se – navajajo, da zdravilo ne more zdraviti, ker do hrustanca ne more priti. Iz podane informacije je nedvoumno, da zdravilo Glukozamin Pharma Nord pride do hrustanca in da dejansko zdravi. To je tisto, kar čutijo številni vaši odjemalci, ko vam sporočajo, da jim zdravilo pomaga, da se jim stanje izboljša, da jim neha pokati, na primer v kolenu, da se jim gibljivost izboljša, bolečina izgine in spet normalno hodijo in mirno spijo. To je tudi tisto najbolj bistveno – da vam pomaga. Menimo, da vam bo ta informacija prišla prav v vašem komuniciranju s strankami.

Prisrčen pozdrav iz MIC Mengeš d.o.o.!

 

 
 

NAZAJ